O nama

Preduzeće Vojvodina reklam osnovano je 1947. godine. Prvobitna delatnost firme bila je ukrašavanje grada za praznike i opremanje sajamskih priredbi. Potom je glavna delatnost firme postalo projektovanje i opremanje enterijera, a firma je imala i sopstveni stolarski pogon.

U skladu sa obavezom utvrđenom važećim propisima Republike Srbije, AD Vojvodina reklam izvršila je decembra 2003. godine privatizaciju koja je u potpunosti okončana. U 2004. godini AD Vojvodina reklam je od strane Agencije za privatizaciju ocenjena kao jedno od vema uspešno privatizovanih preduzeća.

Marta 2011.godine uspešno je završeno preuzimanje akcija malih akcionara pa je od tada Vojvodina reklam registrovano kao DOO u vlasništvu Gojković Gojka.

Firma je tokom 50 godina postojanja imala niz statusnih i organizacionih promena a nakon privatizacije je organizovana u dva samostalna sektora i to:

a)    Sektor živinarske proizvodnje, koja obuhvata:

  • Proizvodnja jednodnevnih i višenedeljnih ćurića teške linije
  • Odgoj tovnih ćurki
  • Otkup tovnih ćurki za klanje
  • Proizvodnja i promet ćurećeg mesa

b)    Sektor filtracije i otprašivanja, koji obuhvata :

  • Zastupanje firme Tessitura Fratelli Fontana (MI) Italia, u oblasti mokre filtracije.
  • Zastupanje više firmi, uglavnom iz EU u oblasti suve filtracije i otprašivanja.

Vojvodina reklam DOO raspolaže sa vlastitim proizvodnim kapacitetima za odgoj i eksploataciju živine, transportnim sredstvima specijalizovanim za prevoz živine, otvorenim i zatvorenim skladišnim prostorom te kancelarijskim prostorom lociranim u najužem centru Novog sada.